Interjú

Riport: Kakucs - Pro Liga

2008.06.29 Zora www.drifter.hu

Folytatjuk a versenyek utáni riportsorozatunkat ám ezúttal a Carsandgirls jóvoltából olvashattok a verseny dobogósairól és a mezőny számos más versenyzőjéről.


Tussay Zsoltot, alias Zeuszt autója mellett csíptem el az eredményhirdetés és a "pezsgő-fürdő" után. :) A meleg ellenére is készségesen válaszolt kérdéseimre és sok érdekes dolgot árult el mind a versennyel, mind a szövetség terveivel kapcsolatban.

Zeusz drift

CAG: Hogyan értékelnéd a mai versenyt?

Zeusz drift

Először is hagy ragadjam meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki részt vett a szervezésben. Nagyon klassz verseny volt a mai, rengeteg izgalmas csatával. Azt sajnálom, hogy kevés volt a néző, de ez most talán csak az óriási hőségnek volt köszönhető. Amit nagyon érdekesnek találtam az az, hogy a kvalifikáció majdnem teljesen megegyezett az első nyolc helyezettel. Ez nagyon jó dolog, hiszen azt mutatja, hogy a bírók jól pontoztak mind a kvalifikáció, mind a tsuisok folyamán.

CAG: Sajnos elég sok kritikát hallottam a pontozással kapcsolatban. Mit lehetne tenni ennek elkerülése érdekében?

Zeusz drift

Nagyon nehéz a bírók munkája, hiszen az alapján kell döntést hozniuk, amit egy adott pontból látnak. A szövetség mindent megtesz azért, hogy megfelelő bírók dolgozzanak a versenyeken, pl. folyamatos a bírók oktatása, az új bírók képzése. Ezen kívül tervezzük azt, hogy minden profi versenyzőnek kötelező legyen legalább egyszer pontoznia a másodosztály versenyein. Így ők is átéreznék a döntés felelősségét. És talán az lenne a legfontosabb, hogy mindenki elfogadja, tiszteletben tartsa a bírók döntését bármely más versenyhez/sporthoz hasonlóan.

CAG: Melyik volt a mai nap legemlékezetesebb csatája?

Zeusz drift

A "Vadállat" Puci elleni. :) Örültem annak, hogy kétszer is visszahívtak minket, hiszen ez azt jelezte, hogy tudtam tartani magam a V8-cal szemben. Ez most bőven elég volt ahhoz, hogy elégedett legyek a mai versennyel.

CAG: Kivel mentél volna a mai nap folyamán még szívesen?

Zeusz drift

Lecsóval és Radírral. Radír autójában hasonló a motor, mint az én autómban. Lecsóé erősebb jóval, de mégis kíváncsi lettem volna arra, hogy a pontozók hogyan értékelték volna a csatánkat.

CAG: Van még valamilyen fejlesztési terv idénre az autóval kapcsolatban?

Zeusz drift

Kompresszort szeretnék még rátenni. Talán ez ma segített volna abban, hogy Pucit végig tudjam tartani. Bár ezen a szinten már olyan apróságokon is múlhat a dolog, hogy volt-e gumicsere, hogy milyen a gumi állapota.

CAG: Hogyan látod a jelenlegi másodosztályt?

Zeusz drift

Nagyon nehéz dolguk van a másodosztályban versenyzőknek, hiszen a Pro Liga versenyzőinek nagy része nagyon elhúzott, mind technikában, mind rutinban. Elég kiragadni a kezdősebességben rejlő különbségeket is, hiszen a mostani versenyen például Laky Boy 80, míg én magam 78 km/h órát értem el. Ettől még a másodosztályban versenyzők jó része messze jár.

CAG: Köszönjük szépen, és gratulálunk a mai eredményedhez.

Forrás: RiKA - CarsAndGirls.hu (2008)

drift
visitor stats

© 2007- Zeusz Drft Team and Tailor Style

drift
Adatvédelem | Béreljen honlapot Tailor Style Kft. | design by LeviSz